Ortopéd specialista - Sportsebész

Dr. Knoll Zsolt Ph.D.

Több mint 30 éve foglalkozom mozgásszervi betegségek gyógyításával. Szakterületem a sportsebészet, ortopédia, térdsebészet, traumatológia. Leggyakrabban a térd-, illetve váll- és bokaízületi sérüléseket, elváltozásokat gyógyítom. A térdízületi keresztszalag pótlásban az egyénre szabott keresztszalagpótlás elvét követve Magyarországon az elsők között alkalmaztam a double-bundle (anatómiai) kétköteges elülső keresztszalag pótlást. 

Magamról, család, hobbi

Három gyermekem van: egy nagyfiam, aki jelenleg a Jogtudományi Egyetemen tanul, és két kislányom, akik még 6 osztályos gimibe járnak. Az egész család életét meghatározza a sport szeretete. Sajnos az én kedvencem senkinek nem jött be, de nem baj, az a lényeg, hogy mindenki sportoljon!

Én leginkább a kerékpározást és a téli túrasízést szeretem a legjobban.

Sajnos a térdeim miatt a túrázást és a futást dobnom kellett, de ha „becsukódik egy ajtó akkor mindig nyílik másik”, ahol az ember meg tudja találni a boldogságát. Áttértem az elektromos rásegítéses bringákra. Hétvégeken vagy E-montizom a cimboráimmal, vagy a Balatonfelvidéken tolom az E-road bringámmal. Megéltem azt is, hogy az analóg elhagyásával és a rásegítés felvállalásával megváltozott a baráti kör is. Igazán nem értem, hogy miért kell az analóg hívőinek ilyen mértékben lesajnálni a pedelec-esek táborát, de mindegy, hiszen az út azonos, csak az élvezetben van különbség.

Pár éve vettünk egy présházat Alsóörs felett. A szőlőt kivágattam és újra telepítettem. Olaszrizlinget és rajnai rizlinget ültettünk, ami ezen az agyagos mészköves déli dűlőn nagyon érdekes gyümölcsös ízvilágot ad. Az évek múlásával ennek a szerelmesévé is váltam. Gyermekeim elnevezték a borospincét „borműtőnek” mely jól tükrözi a reduktív technika acéltartályos-rozsdamentes hangulatát. Természetesen patikatisztaság van, és nagy tapasztalatú borászoktól és utánolvasás alapján folyamatosan tanult borászati tudásból áll össze a nagy büszkeségem: a finom borocska. Elindítottam egy rozéprogramot is, mert Veronika nagyon szereti a provance stílusú rozét. Nagy büszkeséggel tölt el, ha megdicsérik a boraimat, pálinkáimat!

Az Emineo Magánkórház életre hívásában Veronika megismerése jelentette a mérföldkövet. Magánorvosként az elsők között hagytam ott az állami tevékenységemet. A több mint 20 éves tapasztalat alapján a feleségem javaslatára kezdtünk bele egy saját vállalkozásba, melynek alapításában meghatározó volt a magas színvonalra való törekvésünk. Szerencsére eddig még nem kellett ebből engednünk. Sikerült felépíteni egy olyan magánkórházat, mely jelenleg a magyarországi mozgásszervi sebészeti ellátásban nehezen kerülhető meg. Az Emineo név választása is ezt tükrözi melynek jelentése latinul: kitűnni a többi közül.

Az önéletrajzom száraz tényei mellett vannak olyanok, amikre nagyon büszke vagyok:

Eddigi pályafutásom elkötelezett abban az irányban, hogy mindig keressem az új gyógyítási lehetőségeket és tovább tudjam fejleszteni a magánegészségügyi ellátásban a „center of excellent” szemléletet egy betegközpontú gyógyító környezetben.